Špenátové a rajčatové lasagne 😋
Žádné hodnocení
Ingredience
Upravit porce
1balení lasagní | |
200g eidam | |
200g uzený sýr | |
200g čedar | |
250g mozzarella | |
250ml 33% smetana | |
125g čerstvého špenátu | |
olivový olej | |
1 menší cibule | |
3 stroužky česneku | |
sůl | |
pepř | |
rajčata (čerstvé, nakládané) | |
bazalkové pesto | |
špetka cukru |
Bešamelová omáčka:
500ml mléka | |
50g máslo | |
50g hladká mouka | |
sůl | |
pepř | |
špetka muškátového oříšku |
Postup
1.
Uvaříme lasagne 3-4 minuty (já měla čerstvé)
Nastrouháme sýr do misky - uzený, eidam, cheddar.
Hotovo
2.
Na olivovém oleji osmažíme cibulku, čerstvý špenát a česnek, osolíme, okořeníme
Hotovo
3.
Rajčata s česnekem a bazalkovým pestem osolíme, opepříme, přidáme špetku cukru a 2-3 min povaříme
Bešamel omáčka - Mléko ohřejeme, přibližně 4 – 6 minut. Pozor, nemělo by se vařit. Odstavíme, necháme vychladnout a mezitím si připravíme jíšku. V dalším hrnci rozpustíme máslo 50g, přidáme mouku 50 g a promícháme , dokud jíška mírně nezezlátne. Pak začneme přidávat mléko a mícháme do zhoustnutí. Omáčku necháme za stálého míchání alespoň 10 min. vařit. Nakonec osolíme , opepříme a přidáme špetku nastrouhaného muškátového oříšku.
Hotovo
4.
Vrstvíme do zapékací misky Lasagne / bešamel / sýr / směs
Na vrch poukladáme nakrájenou mozzarellou a přelijeme troškou smetany 33%.
Hotovo
5.
Dáme péct na 180 °C
30 - 40 min - až se udělá zlatá kůrka
Hotovo