Špenátové a rajčatové lasagne 😋

90 minut

jednoduché

6 porcí

Nam aliquam sem et tortor consequat. Odio tempor orci dapibus ultrices in iaculis. Vitae proin sagittis nisl rhoncus mattis rhoncus. Sed risus ultricies tristique nulla aliquet. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborumd ut perspiciatis unde omnis iste voluptatem accusantium doloremque laudantium,  aperiam, eaque.

Žádné hodnocení

Ingredience

Upravit porce
1balení lasagní
200g eidam
200g uzený sýr
200g čedar
250g mozzarella
250ml 33% smetana
125g čerstvého špenátu
olivový olej
1 menší cibule
3 stroužky česneku
sůl
pepř
rajčata (čerstvé, nakládané)
bazalkové pesto
špetka cukru
Bešamelová omáčka:
500ml mléka
50g máslo
50g hladká mouka
sůl
pepř
špetka muškátového oříšku

Postup

1.

Uvaříme lasagne 3-4 minuty (já měla čerstvé)

Nastrouháme sýr do misky - uzený, eidam, cheddar.
Hotovo
2.

Na olivovém oleji osmažíme cibulku, čerstvý špenát a česnek, osolíme, okořeníme

Hotovo
3.

Rajčata s česnekem a bazalkovým pestem osolíme, opepříme, přidáme špetku cukru a 2-3 min povaříme

Bešamel omáčka - Mléko ohřejeme, přibližně 4 – 6 minut. Pozor, nemělo by se vařit. Odstavíme, necháme vychladnout a mezitím si připravíme jíšku. V dalším hrnci rozpustíme máslo 50g, přidáme mouku 50 g a promícháme , dokud jíška mírně nezezlátne. Pak začneme přidávat mléko a mícháme do zhoustnutí. Omáčku necháme za stálého míchání alespoň 10 min. vařit. Nakonec osolíme , opepříme a přidáme špetku nastrouhaného muškátového oříšku.
Hotovo
4.

Vrstvíme do zapékací misky Lasagne / bešamel / sýr / směs

Na vrch poukladáme nakrájenou mozzarellou a přelijeme troškou smetany 33%.
Hotovo
5.

Dáme péct na 180 °C

30 - 40 min - až se udělá zlatá kůrka
Hotovo